Uw bitcoins nalaten?
Wie handelt uw digitale nalatenschap af?
Stel dat u een Facebook account heeft of u bent actief op LinkedIn of u bezit zogenaamde cryptocurrencies zoals bitcoins. Hoe gaat dan het stop ­zet­ten van uw account of kunnen uw erfgenamen bij uw desbetreffende cryptocurrencies na uw overlijden?

De wacht­woorden om toegang te krijgen tot social media zitten waarschijnlijk in uw hoofd, maar zijn meestal niet bekend bij uw erfgenamen.

Bezit u bitcoins of andere cryptocurrencies?
Hetzelfde geldt voor zogenaamde cryptocurrencies zoals bitcoins.
Om betalingen te doen met bitcoins of hierover te beschikken maakt u gebruik van codes.
Zijn uw codes niet bekend bij uw erfgenamen, dan kunnen zij hierover niet beschikken en kunnen uw bitcoins of andere cryptocurrencies verloren zijn.

Hoe zorgt u ervoor dat erfgenamen over uw (digitale) nalatenschap kunnen beschikken?

Allereerst is het natuurlijk van belang dat u een testament maakt waarin staat wie uw erfgenamen zijn en wie als executeur bevoegd is uw nalatenschap af te wikkelen.
De executeur gaat na uw overlijden de afwikkeling regelen zoals betalingen doen, het huis verkopen, abonnementen stopzetten etc.
Voor een executeur is het goed om te weten waar informatie over uw nalatenschap gevonden kan worden. Waar bevindt zich bijvoorbeeld uw administratie?
Steeds meer banken versturen de afschriften alleen nog digitaal.
Weet uw executeur bij welke bank(en) u bankiert?
Waar zijn uw wachtwoorden terug te vinden?

Misschien vindt u het niet prettig of verstandig om uw wachtwoorden nu al aan de executeur door te geven of wilt u voorkomen dat de lijst van wachtwoorden zoek raakt.

Dit kan opgelost worden door het maken van een akte bij de notaris.

Apostille Blockchain Services Fur Notar

EGObits Freelance Consultancy ?⛓️?️